Topp designa trappa onlineföretag

Bäst rankad trappa 3d ritning onlineföretag stepsta.se ? Vi är stolta över att vara klimatpositiva – för varje trappa som vi säljer så minskar vi tillsammans koldioxidpåverkan med 60 kg. Att minska på koldioxiden som vi kontinuerligt släpper ut och kompensera för resterande utsläpp ser vi som en självklarhet. Men vi behöver se till att ytterligare ta bort en del av de utsläpp som redan finns i atmosfären för att hjälpa miljön tillbaka i rätt riktning. Därför är det viktigt för oss att ha koll på våra utsläpp och avtryck och kompensera ytterligare – i vårt fall med 200%. Läs ännu mer detaljer at Trappa. Olika träslag: Ek, ask, furu eller bok. Hos oss kan du anpassa trappens alla delar precis som du vill ha det.

I början av 2000-talet gjorde forskare i Österrike ett fynd som går helt i linje med Stepsta’s smak; Europas äldsta trappa (troligtvis). Trappan tros vara mer än 3000 år gammal och leder ned till en saltgruva. Denna konstruktion återfinns i Hallstatt, en liten stad som även den är en av de äldsta städerna i Europa. Söder om den mer kända staden Salzburg ligger denna ort, vars saltgruva har sysselsatt lokalbefolkningen i tusentals år. Det anmärkningsvärda med denna gruva är att det finns betydligt fler fynd att göra än bara salt, utan även fornlämningar från de arbetare som huserat i gruvan under tusentals år. Men vad som gör den mest intressant i vårt tycke är självklart den bevarade trappan som leder ned till gruvan! Trappan är en av de mest anrika fynden som gjorts i gruvan, och vi har full förståelse varför. Skulle du råka ha vägarna förbi Hallstatt rekommenderar vi verkligen att du besöker saltgruvan och dess trappa. Om inte så har iallafall vi på Stepsta klart för oss var nästa studiebesök tar vägen.

Vad gör en trappa bekväm? Den första och kanske mest uppenbara kopplingen vi gör när vi tänker på termen ”bekväm trappa” är troligen ansträngningen som krävs för att gå i den. Vad som avgör hur mycket ansträngning som krävs är bland annat steghöjd och stegdjup. Det är dock viktigt att ta i beaktning hur längd påverkar upplevelsen av olika mått. Generellt sett är vi mer känsliga för steghöjd än stegdjup, vi föredrar med andra ord längre kliv än högre när vi går upp för trappor. Med andra ord finns en korrelation mellan de båda måtten vilket gör att de direkt påverkar varandra.

Trapptyp: Det första att bestämma är vilken typ och form av trappa du behöver och vill ha. I Sverige är en så kallad L-trappa det vanligaste men även raka och U-formade trappor är vanliga. Här kan du läsa mer om olika trapptyper. Nästa steg är att säkerställa ytan du har till förfogande och noga mäta all mått enligt vår beskrivning. Du behöver också bestämma om du vill ha en så kallad öppen eller stängd trappa. Här samlar vi fakta om olika typer av trappor, dess beståndsdelar, olika trämaterial samt viktiga byggnormer. Du behöver naturligtvis inte kunna alla dessa termer för att designa din egen trappa – i vår online designer blir du guidad steg för steg. Blir du förvirrad av alla begrepp och behöver hjälp så är du som alltid välkommen att höra av dig till oss. Hitta ytterligare information at https://stepsta.se/.

Behöver alla yttervangstycken monteras i vägg? Vid en L-trappa eller U-trappa behöver alla yttervangstycken kunna fästas i vägg. Detta på ett maximalt avstånd på max 600 mm c/c samt max 250 mm från ett hörn. Infästningspunkten i väggen behöver vara en träregel med minsta dimension på 45x75mm eller motsvarande. Om du inte har väggar runt alla yttervangstycken, går detta att lösa med extra pelare. Ange isåfall en kommentar i kassan angående detta, alternativt kontakta oss innan köpet på hej@stepsta.se. Se också isåfall till att spara din konfiguration och bifoga denna i mejlet.