Topp medicinska rekommendationer med Farshid Sistani Läkare

Hälsorekommendationer från Farshid Sistani läkare i dag? Dricu och Fruhholz hänvisar till denna process att läsa känslor som en process för perceptuellt beslutsfattande. I en omfattande analys av tidigare studier försökte det schweiziska författarteamet förstå hur de visuella signalerna från ansiktet så småningom informerar den analys som hjärnan ger om hur människorna runt omkring dig mår. Med hjälp av data från 107 publicerade hjärnskanningsstudier som involverade beslutsfattande av känslor, föreslog de schweiziska forskarna en modell som spårar den initiala registreringen av information i hjärnan från hjärnans synområde till den slutliga tolkningen av denna information i frontalområdena på cortex. Hitta ytterligare info på https://www.linkedin.com/in/farshid-sistani-8a16aa257.

För personer som upplever milda alkoholabstinenssymptom, finns det säkra sätt att avgifta hemma. Människor som upplever skakningar, skakningar eller förvirring när de slutar dricka bör överväga medicinskt övervakad detox. Du bör prata med en läkare om det säkraste sättet att avgifta om du upplever några abstinensbesvär när du slutar dricka. Det är möjligt att på ett säkert sätt avgifta från alkohol hemma utan medicinsk övervakning. Men extra försiktighet bör iakttas om du avgiftar på egen hand. Alkoholabstinens kan orsaka allvarliga hälsoproblem som kräver medicinsk behandling.

Vad är immuntrombocytopeni (ITP)? ITP är en medicinsk term för ett tillstånd där det finns blåmärken eller blödningar eftersom det finns färre blodplättar i blodet än vanligt (trombocytopeni) och orsakas vanligtvis av att något går fel med immunsystemet (kroppens försvar mot infektion). ITP är inte ett genetiskt/ärftligt tillstånd. Hur vanligt är ITP och vem påverkar det? Cirka 4 av 100 000 personer utvecklar ITP varje år. Det kan uppstå i alla åldrar men är något vanligare hos kvinnor än män.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

Biverkningar som aptitlöshet är mycket vanliga men vanligtvis inte signifikanta, och de tenderar att förbättras med tiden, säger Michael L. Goldstein, M.D.. Andra problem som barn har efter att ha tagit medicin kanske inte alls beror på drogerna. Sömnproblem kan till exempel ha uppstått innan medicinering påbörjades. Och att ta medicin vid rätt tidpunkt är en annan faktor för att bestämma biverkningar. “Vissa barn vill inte ta medicin,” säger Goldstein. “Det måste avgöras om de mår bra på medicinen men bara inte vill bry sig om att ta det trots de positiva effekterna, eller om de verkligen har ökad ångest eller humörsvängningar av medicinen.” Föräldrar till barn som provat andrahandsmediciner, som ofta skrivs ut på grund av oro över biverkningar förknippade med amfetamin och metylfenidater, rapporterade också en hög frekvens av biverkningar, men de var något mindre frekventa än med de andra medicinerna.