Utmärkt medicinska rekommendationer med Farshid Sistani Läkare

Medicinska råd med Farshid Sistani läkare i dag? Tidiga symptom på alkoholabstinens börjar vanligtvis cirka sex timmar efter den sista drinken. De intensifieras i ungefär ett dygn innan de minskar. Tidiga symtom inkluderar huvudvärk, svettning, skakningar, kräkningar och koncentrationssvårigheter. Kramper kan inträffa inom de första 24 timmarna, men anfall förekommer endast hos cirka 25 procent av patienterna, enligt NIAAA. Sena symtom börjar mellan två och fyra dagar efter den sista drinken, och de inkluderar vanligtvis förändringar i hjärtfrekvens, andning och blodtryck. Allvarliga symtom orsakade av delirium tremens inkluderar hallucinationer och anfall. DT förekommer hos cirka 5 procent av patienterna. Se ytterligare detaljer på Farshid Sistani.

Förstahandsbehandlingen är vanligtvis med tablettsteroider som prednisolon. Cirka 70-80% av individerna kommer att svara på steroider och initial behandling kommer vanligtvis att vara i 6-8 veckor, även om dosen kommer att minskas under den tiden, snarare än att stoppas plötsligt. Steroider kan ha biverkningar. Du kanske inte har biverkningar men dessa kan inkludera magirritation (vi kan rekommendera en extra tablett för att skydda slemhinnan i magen), humör eller sömnstörningar, större risk för infektion, vätskeretention, ökad aptit, ökat blodsocker eller blodtryck , muskelsvaghet och förtunning av benen. För vissa individer kan vi också rekommendera ytterligare behandling för att skydda benen när de tar steroider.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

Medicinering hjälpte mer på vissa områden än andra. Föräldrar i vår undersökning sa att medicinering hjälpte lika mycket – och mest av allt – med akademiska prestationer (mycket hjälpandeful för 35 procent) och beteende i skolan (mycket hjälpsamt för 35 procent). Det hjälpte också bra med beteendet hemma (mycket hjälpsamt för 26 procent), och ganska bra med sociala relationer (mycket hjälpsamt för 19 procent) och självkänsla (mycket hjälpsamt för 18 procent). Vidare var graden av hjälpsamhet med akademiska prestationer, beteende i skolan och beteende i hemmet med största sannolikhet förklaringen till hur hjälpsam föräldrarna bedömde medicinering som en specifik strategi. Medicinering verkar minska vissa ADHD-symtom, men beteendestrategier kan hjälpa till att hantera tillståndet på lång sikt. Barn som tog antingen stimulantia eller icke-stimulerande medel som började med allvarliga symtom visade mest förändring, med en större sannolikhet för förbättring. (Barn vars symtom började milda förbättrades också, men skillnaden var inte lika stor.) Amfetamin och metylfenidater var lika associerade med symtomförändringar på alla områden (se mer om ADHD-symtom.)

Du kan inte läsa andras känslor heller. Det är sant att läsning av känslor är en del av interpersonell kommunikation, men om du är alltför känslig för att bli kritiserad av andra, kommer en ansiktsmask att ta denna potentiella källa till ångest bokstavligen ur bilden. Fri från oro för hur de reagerar på dig, är det möjligt att du kommer att kunna slappna av och i processen faktiskt bli mer effektiv i dina relationer. Du kan spendera mindre pengar och tid på skötsel. Män odlar “coronavirus-skägg”, och kvinnor behöver inte köpa läppstift eller ens något ansiktssmink (annat än för ögonen). Om du har en hudutslag kommer ingen att se det, och bara du kommer att besväras av dålig andedräkt. Att släppa den nedre halvan av ansiktet, åtminstone offentligt, kan till och med spara tid när du förbereder dig för dagen.